FerieSol.dk

 

Startside | BILLEJE | Strande | Værd at se | Restauranter | Vejret
I lufthavnen er der alle kendte udlejningsfirmaer: Avis, Hertz m.fL.

Jeg har ikke linket til disse firmaer, da de ofte er meget dyre i forhold til øvrige. Man kan selv finde dem på Avis.com m.v.

Det er rart at ha' bilen til og fra lufthavnen, og skal man til det sydlige Gran Canaria. Desuden kan det være svært at være 4 personer med baggage i en taxa. (Nuværende pris på taxa fra lufthavnen til det sydlige Gran Canaria er 55 - 60 ).

 

Pt. kan vi bedst anbefale AUTO REISEN eller Plus carrental Priserne er lave og her betaler man kun for det benzin / diesel man benytter.

 

Det ER fortsat billigt at leje bil på øen og det kan godt betale sig at bestille hjemmefra. Man skal dog regne med at en billig bil med samtlige omkostninger vil koste ca. 200 - 220 . Det skyldes at de fleste udlejningselskaber har ændret betingelser de seneste par år. Vær derfor meget opmærksom på "Brændstof politik" / FUEL POLICY. Man risikerer dermed at betale vild overpris på benzin og diesel , i forhold til hvor billigt  der er at tanke på øen. (Se advarsel længere nede på siden)
Jeg har ikke kendskab til selskaber hvor man får bilen med fuld tank, og skal aflevere med fuld tank igen, hvilket ellers ville være mest fair, men hos eksempelvis Auto Reisen skal man aflevere med samme mængde benzin, hvilket også er ok.


For langt de fleste selskaber gælder følgende Brændstof
Politik:

For reservationer med en varighed mere end 4 udlejning dage, vil
bilen være forsynet med en fuld tank ved afhentning og skal returneres tom. Brændstof afgift betales ved ankomsten, og brændstofpriser starter ved 45 for mindre biler og 120 for den højeste kategori.

 

Vi har i øvrigt INTET med selskaberne at gøre (og får ingen provision). ALT er på eget ansvar - også at man får den rette forsikring. BRUG 5 MIN. PÅ AT LÆSE BETINGELSER og vær desuden opmærksom på, at de fleste udlejningsselskaber tilbyder en ekstra forsikring for at undgå selvrisiko. - Også selv om der i betingelser står "Fully comprehensive insurance without excess". Man bliver præsenteret for denne forsikring når man afhenter bilen. (Ikke kun hos de billige selskaber. - Gælder f.eks. også Hertz).

Forsikringen der dækker vinduer, dæk, undervogn eller tab af nøgler m.v. koster typisk ca. 25 - 33 for en uge, men hos enkelte kan den koste op til ca. 60


AUTO REISEN   Er nok det mest ukomplicerede selskab at leje hos, og både vi - og mange vi kender - har lejet bil hos dem uden problemer. De er billige hvis man er 2 - 3 personer, og skal bruge en lille bil. Man returnerer bilen med samme mængde brændstof, hvilket er mest fair. De har desværre hverken Citroen Berlingo eller Renault Kangoo hvor der er god plads til 4 - 5 personer + baggage). Skal man have en stor bil hos Auto Reisen er de dyre. Kontoret er i selve lufthavnen, og der kræves ingen ekstra forsikring hos dem. Bemærk dog, at der under betingelser står følgende:
The insurance policy does not cover the following:
- Damage caused by dangerous driving.
- Damage caused by filling the tank with the wrong fuel.
- Damage to rims and tires.
- Loss or damage to keys and remote control devices.
Læs alle
betingelser.

Record Go Rentacar Er det selskab vi oftest har benyttet - uden problemer. Men selv hos Record har man i 2010 indført fuld / tom fuel policy. Man bliver også tilbudt den ekstra forsikring der koster ca. 35 € hos dem, for at undgå selvrisiko. Desværre har Record flyttet deres kontor væk fra lufthavnen, men det betyder blot at man tager én (eller 2 hvis det kniber med bagagen) gratis taxa ud til kontoret. Ofte står taxa-chauffører og tilbyder taxa, når man kommer ud af ankosthallen. Man siger så blot RECORD GO RENTACAR. Det tager ca. 6 min. at køre derud. Det er lidt omstændigt, og man KAN opleve ventetid når man er kommet derud, men de har netop bilerne Citroen Berlingo eller Renault Kangoo, hvor der er masser af plads til både passagerer og baggage, og så har de ofte de billigste priser. Når man afleverer bilen igen, bliver man kørt tilbage til lufthavnen i minibus.
ECONYMY CAR RENTALS  Kan også anbefales. Standarden er fin, og deres billigste bil er ofte en Renault Kangoo diesel, som er meget rummelig og med aircon m.v. Man véd desværre ikke når man bestiller, hvilket firma der leverer bilerne.Det er oftest  fra Record Rentacar man får bilen (men hvorfor så ikke bestille direkte hos dem???)

 

Skal man køre mange km. og er man indstillet på fuld / tom "tank-policy" er her liste over selskaber med lave priser: (Typisk betaler man 50 - 80 € for en tank benzin / diesel, uanset hvor meget man kører).

 

GLOBALCAR.DK Dansk side der søger på mange selskaber. Kun 680 kr. (91,25 €) for en Hyundai Getz i en uge. Også her bliver man tilbudt den ekstra forsikring på 33 GBP = 313 kr. (45 kr. / dag) pr. 14/10 08. Selv om der på forsiden står " Du betaler ikke din lejebil førend du henter bilen" skal hele beløbet betales ved bestillingen.   Læs det med småt HER

AUTOCARHIRE.ES F.eks. Ford Fusion for 110€ pr. uge. (koster typisk ca. 160€ andre steder). Ved Autocarhire får man bekræftelse på e-mail efter kort tid, og her skal ikke betales depositum eller noget på forhånd. Bilen leveres f.eks. af "Goldcar". Her faldt vi selv i fælden. Der står ikke noget om fuld / tom tank på bekræftelsen man får. Her står blot: "Fuel not included in price", og det er det jo aldrig. Se HER hvor langt nede i "terms" det fuld / tom "fuelpolicy" står. (Aller nederst).

GLOBEL-CARS Renault Kangoo for 117€ / uge. Nem og overskuelig side, Læs betingelser HER

GOLDCAR.ES (SE ADVARSEL ØVERST). Citroén Berlingo for 115€ / uge. Inkl. forsikring. Betingelser.
 

ADVARSEL: GOLDCAR er et godt eksempel på rent "bondefangeri". (Jeg har advaret mod dem i mange år).  Så sent som 2/3 2018 ku' man læse om at de IGEN har fået millionbøde, for aggressiv markedsføring og urimelige bøder). Selv om det i første omgang ser billigt ud, så bliver der trukket 74 euro for diesel for en fuld tank. Det ville det aldrig koste, og dette får man selvfølgelig først oplyst til allersidst, efter man har stået i kø i lang tid, og når alt ellers er på plads. Man skal så aflevere bilen med tom tank, men det er de færreste der kører øen rundt flere gange for at få tømt en tank, og diesel er som nævnt billig dernede. Bruger man kun bilen til transport fra lufthavnen og kører i alt 250 km på en uge, bliver man hermed snydt for ca. 50 euro. Desuden 10 euro ekstra hvis man er to der skal køre, og også hos Goldcar er der ekstra forsikring. Så en bil man har booket til 110 euro koster pludselig 216 i stedet hvis man vil være fuld forsikret. Se GoldCar betingelser HER. Mystisk nok, står der ikke noget om at undervogn, dæk, nøgle og ruder ikke er forsikrede.... Eller at det koster 2 euro ekstra pr. døgn hvis man får en dieselbil. Se mere under linket Autocarhire.es længere nede på siden.

Dette gælder også hos f.eks. Las Palmas Carrental Hvor der ovenikøbet står: "Quality car rental Las Palmas with No Hidden Costs".  Men ok - læser man (klik evt. på linket) "general conditions" står der både det med fuld/tom tank, og at undervogn og ruder mv. ikke er forsikrede. Så om det er det de mener med no hidden costs????

 

RECAR  Søger på flere selskaber ét sted, så vær opmærksom på betingelser og fuel policy.
Alamo rent a carNational Atesa car hireRecord rent a carBudget car rentalsBetacarCentauro rent a carGoldcar rent a carEuropcarHiper rent a car

Har i selv gode erfaringer med andre selskaber....?? - Altid glad for gode tips!