FerieSol.dk

 

Startside | BILLEJE | Strande | Værd at se | Restauranter | Vejret

OM GRAN CANARIA

Gran Canaria er i dag danskernes foretrukne feriested. - Og det er ikke uden grund! Her er man altid sikker på et dejligt klima, og det er et af de eneste steder, hvor der er skønt at holde ferie hele året. Mange har en formodning om at Gran Canaria er skønnest om vinteren, men i sommerhalvåret ligger temperaturen normalt mellem 24 og 30 grader! - En kombination af en let brise og en lav luftfugighed gør at det virkelig føles behageligt.

Øen er utrolig smuk og byder på utrolige naturoplevelser. Her finder man lækre sandstrande langs det rene turkisblå Atlanterhav, ørken-lignende sandklitter, svimlende bjergformationer, dybe vulkankratre, små landsbyer, golde ødemarker og frodige banan- og appelsinplantager. Derfor er det en god idé at leje en bil, og det er i øvrigt billigt. Ud over naturen er der uanede muligheder for at "få en på opleveren" - lige fra flotte golfbaner til vandland, eller hvad med en tur under havet med en ubåd? Du finder ganske enkelt det hele på Gran Canaria!

Klik på de forskellinge links der indeholder informationer om strande, billeje, charterselskaber, og hoteller og ferielejligheder der kan lejes gennem forskellige rejsebureauer.

Desuden er der links til øvrige hjemmesider om Gran Canaria.

God fornøjelse - og god ferie!

 

Klik
HER for at komme til Spain Gran Canaria.com
(Masser af flotte billeder fra øen + Destination Guide.)

Gran Canaria er den tredjestørste ø ud af de i alt 13 øer, som de kanariske øer består af. Kun syv af de 13 øer er beboede. I alt er øen 1532 km2 og i omkreds ca. 245 km, så man kan godt nå øen rundt om på én dag. I alt bor der ca. 1,6 mio. mennesker på de kanariske øer, heraf 700.000 på Gran Canaria. Halvdelen bor i hovedstaden Las Palmas, der er Spaniens ottende største by. På Gran Canaria skinner solen 350 dage om året og gennemsnits-temperaturen om vinteren er ca. 24 grader. Derfor tiltrækker øen turister året rundt. Øens vigtigste indtægtskilde har siden slutningen af 1950’erne været turisme. Det var Greven af Maspalomas, der startede med at lave områderne i det sydlige Gran Canaria til et ferieområde, og efterhånden er mange af de mindre omkringliggende byer vokset med ind i ferieområdet.Dannelsen af De Kanariske Øer:

De Kanariske Øer er et yndet turistmål for sol- og varmehungrende nordboere. Imidlertid byder øerne på andet end sol og varme. De er nemlig dannet ved gentagne vulkanudbrud og byder på en spændende og varieret geologi, som man kan kaste et blik på, hvis man  ønsker adspredelse fra det mere turistprægede.

De Kanariske Øer ligger i Atlanterhavet ud for det nordlige Afrika. Øerne danner en uregelmæssig kæde, der fra nord først følger Afrikas kyst og derefter svinger mod vest (kortet nedenfor). Der er ca. 600 km fra den ene ende af kæden til den anden, og øerne bliver generelt yngre jo længere mod vest, man kommer. Således er alderen af den ældste vulkanisme 30 til 80 millioner år på øerne længst mod øst og 2 til 4 millioner år på øerne længst mod vest. Det yngste tilfælde af vulkanisme fandt sted på øen La Palma i 1971. Der har op gennem tiden været mange forskellige teorier om, hvordan De Kanariske Øer er blevet dannet. Det har for eksempel været foreslået, at de blev dannet ved deformation af lithosfæren; at de repræsenterer et område med en bestemt type foldning og forkastninger i lithosfæren, eller at de kan være resultatet af vulkanisme fra en dyb sprække i lithosfæren som udsprang i Atlas Bjergene inde i Afrika under deformation af disse og derefter bredte sig mod vest. Siden tilblivelsen af teorien om hotspots og kappediapirer* hælder de fleste dog til denne teori som den mest sandsynlige for dannelsen af øerne

*En kappediapir er en stationær søjle af magma (gennemsnitsstørrelsen er ca. 200 km i diameter), hvis oprindelsessted er et sted i Jordens kappe eller ved grænsen mellem kappe og ydre kerne. Den kan karakteriseres som en konvektionscelle, der transporterer varme og kappemateriale (magma) fra nedre kappe op til skorpen og Jordens overflade. Overflademanifestationen af en kappediapir kaldes et hotspot.

Gran Canaria var havn for Colombus’ skibe, da han i 1492 rejste til Amerika. Casa de Colón er indrettet som museum for Colombus og hans opdagelse af Amerika.

Læs meget mere om Gran Canarias historie på: Canario.dk Denne side er nok den mest omfattende side om Gran Canaria på dansk.

LIDT OM FERIEBYERNE PÅ ØEN:

Arguineguin: Byen var tidligere en lille fiskerlandsby, men efterhånden har byen vokset sig større og er i dag et populært rejsemål. På trods af udviklingen bærer Arguineguin dog stadig præg af sin fortid – f.eks. i havnen, hvor fiskerbådene lægger til tidligt om morgenen med nattens fangst. Et hæsblæsende natteliv skal man lede længe efter, men til gengæld findes der et glimrende udbud af restauranter.

Las Palmas:  Las Palmas de Gran Canaria blev grundlagt i 1478, og byggestilen i centrum af Las Palmas og ved byens havnefront varierer fra den lokale kanariske stil, over kolonistil til nyere bygninger med moderne arkitektur. Byen er en farverige canariske storby. Her er noget for enhver smag. Kultur, forlystelser, shopping, sol og badning. Las Canteras-stranden, som er 3 km lang, ligger midt i centrum, men er adskilt fra trafik og storbylarm af den vidunderlige strandpromenade af samme navn. Strand-promenaden der er 4 km. lang, omkranses af restauranter og fortovscafeer, her kan du sidde i fred og ro og nyde det spanske folkeliv, eller gå en tur langs Atlanten, som de fleste lokale gør. I Las Palmas blandes turismen på en naturlig måde med dagligdagen. Det er oftest bedre vejr i det sydlige Gran Canaria, men skulle man opleve en overskyet dag her, KAN der være godt vejr i Las Palmas.

Playa del Inglés: Den største ferieby på Gran Canaria og i Spanien er Playa del Inglés. I alt er de ca. 300 hoteller og lejligheder medvirkende til, at Playa del Inglés er en stor ferieby. 350 restauranter og barer, 50 diskoteker og hundredvis af forretninger er koncentreret i de mange indkøbscentre, der ligger i byen.

Maspalomas: Maspalomas starter, hvor Playa del Inglés slutter, men det kan godt være lidt svært at se. Maspalomas er kendt for de fantastiske sanddyner ”Dunas de Maspalomas”, der er en 4 km2 stor bar sandørken. Det over 100 år gamle fyrtårn, Faro de Maspalomas, står på øens sydligste punkt, og det er også her, at sanddynerne slutter. I og omkring Playa del Inglés er der masser af muligheder for at få mange gode oplevelser både i de mange omkringliggende forlystelsesparker og i den smukke natur oppe i bjergene.

Puerto Rico: Puerto Rico regnes for at være et mere grønt og roligt turist-område. Der er lidt mindre natteliv og mere sportsliv. Byen regnes for ét af Spaniens sejl-sportsmekkaer, og derfor kan enhver tænkelig vandsportsinteresse dækkes. Inderst i den store lystbådehavn er der en kunstigt anlagt strand, som er børnevenlig. På den anden side af bjerget ligger den nyanlagte strand, ”Playa de Amadores”,der også byder på Gran Canarias klare turkisblå vand. Det er en af de store strande, men den hører med i top 3 over de bedste strande...

Puerto Mogan: Ca. syv km fra Puerto Rico ligger ”Lille Venedig” - Puerto deMogan. En herlig gammel fiskerby, der har små brostensbelagte gader samt hyggelige restauranter. Byen er bestemt et besøg værd. Byen Mogan inviterer også til et besøg. Køreturen derop byder på noget af det flotteste natur, som øen kan byde på...